Hero afbeelding

Hartelijk dank voor uw komst!

icon
0
Bezoekers
icon
0
Sessies
icon
0
Sprekers

Josca en Martin over het congres

We blikken samen met ervaringsdeskundigen Josca Bos en Martin van Lokven terug op een fantastische dag. Het was geweldig om te zien hoeveel passie en enthousiasme iedereen uitstraalde. We vroegen Josca en Martin naar hun indruk van het congres.

Wat was jouw verwachting van het ParkinsonNet congres 2019?

Bij het congres hoopte ik nieuwe mogelijkheden te horen over hoe leven met parkinson makkelijker kan worden. Wat steeds bij me opkwam, was het woord ‘veel’. En inderdaad, wat waren er veel mensen, keuzes, informatie, enthousiasme en deskundigheid.

Josca

Wat was jouw verwachting van het ParkinsonNet congres 2019?

Ik verwacht spetterend vuurwerk, waarbij elke nieuwe explosie van licht nog lang op het netvlies beklijft. Dat elke ontmoeting leidt tot enthousiasmerende inspiratie om Samen één missie waar te maken.

Martin

Hoe was de opening?

De dag startte met een opening om nooit meer te vergeten, een optreden van Wannie de Wijn. Met zijn harde, open en relativerende humor gaf hij een indringend beeld over zijn ziektebeleving. Zijn prachtige lied raakte het publiek, dat vervolgens opstond en voor hem en alle mensen met parkinson zong ”You’ll never walk alone.” De zaal bruist, ik schiet vol.

Josca

Wat vond je van het programma dit jaar?

Er was erg veel belangstelling voor ‘De vroege vogelsessies’. En voor het beweegplein, waar het bruiste van energie. Voor de keuze van de sessies was er dit jaar meer vrijheid. Dat maakt het ook wel lastig om een goed tijdsplan op te stellen. De onderwerpen van de lezingen waren heel divers. Van lachen om de apen (om onszelf eigenlijk) tot worstelen met de dood. Van ten onder gaan aan stress tot van stress genieten. En mooi om te zien dat de organisatie ook nieuwe dingen rond de sessies wil uitproberen (en van de foutjes wil leren).

Martin

Wat vond je de meest bijzondere sessie?

De meest bijzondere sessie vond ik die over muziek. Het is bijna ongelofelijk te zien en te ervaren hoe sterk de positieve invloed van muziek is op het brein. Wat liggen daarmee een kansen voor echt alle disciplines om met minder moeite en meer plezier een groter rendement uit de oefeningen te halen.

Josca

Welke spreker is je het meest bijgebleven?

Zonder de anderen te kort te doen: Wannie de Wijn. Zijn lezing was voor mij vuurwerk! Geweldige timing. Energiek (tegelijkertijd hoorde ik de vermoeidheid) en inhoudelijk erg sterk. ”Alleen al het weten dat er voor ons gezorgd wordt is genezend, maakt het draaglijker.” Een ode aan al die 2000 aanwezige zorgverleners. Het gezamenlijk zingen van ‘You’ll never walk alone’ deed bij mij een klein riviertje op mijn wangen ontstaan.

Martin

Wat was voor jou het nieuws van de dag?

En hoorde ik waar ik op hoopte? Ja, zeker, want je helpt mij/ons nog beter als je: out of the box denkt, veel tijd neemt om de oorzaak van mijn slaapproblemen te onderzoeken, als jij rekening houdt met de impact van stress, als jij samenwerkt met de andere behandelaars, als jij probeert mij thuis te bezoeken en als jij coachende vragen stelt.

Josca

Wat was voor jou het nieuws van de dag?

Bij de sessie ‘Jong en parkinson’ van Xander, Rudy en Mark hoorde ik een mooi uitgewerkt plan om met zorgverleners en mensen met parkinson tot een samenwerking te komen om optimale zorg te realiseren. Uit het hart gegrepen.

Martin

Met welk gevoel ga je naar huis?

Als ik naar huis ga, heb ik het gevoel van dat het nog niet af is. Er zijn nog veel workshops waar ik nieuwsgierig naar ben, zoveel mensen die ik had willen spreken en de sfeer, die wil ik graag vast houden. Volgend jaar maar weer?

Josca

Met welk gevoel ga je naar huis?

Met dankbaarheid. Ik heb toevallig ook parkinson en ervaar het als een weldaad om te midden van zoveel zorgverleners te zijn, die proberen parkinson draaglijk(er) te maken.

Martin

Accreditatie ParkinsonNet congres 2019

Het ParkinsonNet congres 2019 is geaccrediteerd door:

KNGF (voor het Kwaliteitsdeel, Algemeen en Geriatrie) – 7 punten
Accreditatiebureau Cluster 1 (SO, huisartsen) – 6 punten + Vroege vogelsessies 1 punt
Keurmerk fysiotherapie – 6 punten + Vroege vogelsessies 1 punt
Registerplein – 7 punten + Vroege vogelsessies 1 punt
Kwaliteitsregister V&V – 6 punten + Vroege vogelsessies 1 punt
Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) – 5 punten
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register – 7 punten + Vroege vogelsessies 1 punt
Stichting ADAP (diëtisten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten) – 5,5 punten + Vroege vogelsessies 1 punt
FGzPT (Klinisch neuropsychologen) 6 punten + Vroege vogelsessies 1 punt
NIP – Aangevraagd 6 punten + Vroege vogelsessies 1 punt
Openbare apothekers – Aangevraagd 6 punten + Vroege vogelsessies 1 punt

Save the date!

Bent u er in 31 mei 2021 bij?